Програма за лична ефективност за Agile екипи (4 модула, 8 дни)

Повишете своята лична ефективност и дайте нов тласък на кариера си

Effectiveness Academy

Начало: 20 октомври 2021

Водещ: Ставрос Ставру, Agile Coach, Ph.D.

Програмата за лична ефективност е част от

Академията за лична, екипна и организационна ефективност

на Projecta и Agify

орещо препоръчвам обученията на Ставрос за личностни умения. Вече участвах в няколко и последното беше за управление на конфликти, което беше много интересно и полезно. 


Въпреки ситуацията с Covid, обучението беше добре организирано онлайн и имаше игри и симулации, които ни поставиха в реални житейски ситуации и имахме шанса да бъдем активна част от цялото преживяване. 


Със сигурност ще участвам и в други обучения на Ставрос."


Мая ЯнковаSenior Software Engineer

Програмата започва на 20.10.2021 в 18:00 ч. и до старта остават...

(Регистрацията ще приключи при запълването на групата)

90
Days
08
Hours
29
Minutes
24
Seconds

Програмата за лична ефективност синтезира най-важните неща, които всеки човек в един Agile екип - и във всеки друг екип - трябва да знае и да умее да прави, за да бъде ефективен в сложна и динамична бизнес среда. 


В четирите обучения Ставрос споделя в подробности какво е било успешно (а и какво не) за него и за хората и екипите, с които е работил. Всичко е пречупено през неговия 15+ годишен професионален опит в софтуерната индустрия и всяко споделяне е лично преживяно. Обучението е богато на реални примери и изключително близко до реалността, в която екипите в съвременните организации живеят всеки ден.


Обученията не са насочени само софтуерната индустрия. Всички принципи, техники, игри, симулации и примери в обучението са 100% приложими за всяка професионална област.
4 модула Х 2 дни

50 часа общо време за учене

154 принципа, техники, игри, симулации, упражнения, дискусии, саморефлексии и самооценки

Програмата е изключително практически ориентирана, като теорията е 20%, а цялото останало време е отделено на практика, саморефлексия и самооценка

20% теория
15 принципа, 63 техники
50% практика
7 игри, 16 симулации и упражнения, 22 дискусии
30% работа върху себе си
17 саморефлексии, 14 самооценки

За кого е подходяща Програмата за лична ефективност?

Фокусът на Програмата е върху отделната личност и тя е изключително подходяща за всеки член на Agile екип (включително Scrum Master, Product Owner и Developer), за всеки член на проектен екип или на всякакъв друг екип, и въобще за всеки отделен човек в организацията.
 

Въпреки че темата е лична ефективност, 99% от съдържанието е приложимо и на екипно ниво. В крайна сметка, как би могъл да имаш ефективен екип, без ти самият да си ефективен като човек?

Този Програма ще Ви помогне да поставите своята лична ефективност на стероиди и ще даде нов тласък на Вашата кариера и професионално развитие!

Групата е ограничена до 12 човека! Запазете място сега!


Ето какво ще получите с Програмата за лична ефективност

Гарантирано качество

Програма проверена в практиката. Авторски техники, много игри, симулации и упражнения за учене чрез преживяване. 


Малка група и ефективно участие на всеки. 

Гъвкав график

На първоначалната среща, групата ще реши кога да бъдат проведени четирите обучения в рамките на следващите 4 месеца. Ще бъде съгласуван график, който е удобен за всички - това може да бъде и извън работното време. 

Топ водещ

Топ водещ с 15+ годишен професионален опит в динамична среда. Автор на собствени техники, вещ във воденето на обучения, споделянето на опит и постигането на практически резултати.

Забавно преживяване

Много забавни моменти с водещия и другите ангажирани и мотивирани участници.Модул 1:
"Ефективно управление на времето" 


2 дни, 12.5 часа10% теория
2 принципа, 25 техники
60% практика
2 симулации, 2 упражнения, 9 дискусии
30% работа върху себе си
4 саморефлексии, 1 самооценка

Това двудневно обучение по ефективно управление на времето синтезира най-важните неща, които всеки човек в един екип трябва да знае и да умее да прави със своете време, за да бъде ефективен в изключително сложна и динамична бизнес среда, в която участват много и различни заинтересовани страни и фокусът често скача от един приоритет на друг. 

Ставрос ще сподели опит за това кои са били успешните практики за управление на времето (и кои са били неуспешните), за него и за хората и екипите, с които е работил. 

Обучението е изключително практически насочено благодарение на това, че в него са включени две авторски симулации, в които участниците управляват натоварването си като екип; определят стратегиите си за приоритизиране; дефинират начина, по който ще планират задачите си; избират и прилагат подход, чрез който да управляват промяната и т.н. 

Всичко това се случва в една защитена и контролирана среда (много близка до реалната), където могат да грешат и да експериментират на воля! А анализът след симулациите и обратната връзка от водещия, са безценен ресурс, който вдъхновява участниците и води към положителна промяна

В допълнение на симулациите, се провеждат и множеството дискусии (всички заедно или в отделни групи), както и различни упражнения.

Какви теми са включени в обучението

"Ефективно управление на времето"?

 • Какво означава да управляваш времето си ефективно?
 • Какво се случва, когато не управляваш времето си ефективно?
 • Какви техники да ползваш, за да провериш личната си ефективност?
 • Как да оценяваш формално ефективността, с която управляваш времето си?
 • Какви цели би могъл да имаш в професионален план?
 • Откъде идват целите?
 • Какви грешки да не допускаш, когато целеполагаш?
 • Какви техники могат да ти помогнат при целеполагането?
 • Какви стратегии за приоритизиране съществуват?
 • Кои са добрите практики при приоритизирането?
 • Какви действия можеш да предприемеш, когато трябва да свършиш дадена задача?
 • Какви техники съществуват за ефективно управление на натоварването?
 • Какво представляват графиците и как да ги използваш ефективно?
 • Кои са най-ефективните системи за управление на времето?
 • Кои са четирите основни предизвикателства при управлението на времето и как да се справиш с тях?

В обучението са включени следните игри и симулации:

 • "Приоритизиране и планиране"
 • "Управление на промяната"

Вижте какво казват участниците за обучението "Ефективно управление на времето":


Fun and helpful training

Fun and helpful training. I was surprised of the quality that can be delivered by online training. 


Engaging games and very helpful techniques to improve my time management. Definitely can recommend this to anyone.- Viktor Stefchov
Senior Technical Support Analyst

Получих яснота

Бях участник в няколко от обученията на Ставрос - за управление на времето и управление на стреса. Информацията, която ни предостави, беше отлично структурирана и лесно разбираема. Атмосферата, която създаде за мен, беше много приятна и предразполагаща за дискусии по обсъжданите теми. Хареса ми, че голяма част от обучението беше насочена към самооценка и равносметка. Имахме интерактивни симулации, които бяха полезни да видим как бихме реагирали и да се опитаме да тренираме техники за спряване с конкретен проблем. Представени в игрова форма, симулациите бяха ненапрягащи и приятни.- Tsvetelina Mladenova
Senior Software Engineer

Страхотно обучение

Thanks Stavros for the great time management training! It was really useful to hear some best practices related to time management, but also it was very nice to discuss what I am doing at the moment and how I can improve my daily routine.- Kaloyan Kunev
Key Account Operations Lead

Модул 2:
"Ефективно управление на стреса" 


2 дни, 12.5 часа20% теория
4 принципа, 15 техники
20% практика
2 игри, 3 упражнения, 5 дискусии
60% работа върху себе си
5 саморефлексии, 4 самооценка

Това двудневно обучение по ефективно управление на стреса обобщава най-важните (и далеч по-многобройни, отколкото ни се иска) уроци за дистреса и професионалното прегряване, които водещият е научил през годините, докато е работил с различни екипи.

Не веднъж е бил свидетел как различни хора (особено Scrum Master-и) не успяват да се справят с повишеното психическо напрежение и натоварване в своята работна среда, което в последствие води до претоварване, изтощение, а понякога дори до пълен психически колапс.

Най-добрата стратегия е превенцията. Именно поради тази причина фокусът в това обучение е изцяло върху разпознаването, диагностицирането и ранната интервенция на хроничния стрес и професионалното прегряване. Отново с много примерни от "реалния" живот на екипите.

Това обучение по ефективно управление на стреса е изключително подходящо за екипни лидери и Scrum Master-и, които често са подложени на високи нива на стрес и натоварване. Разбира се обучението е свързано с личната ефективност и от него полза може да има всеки един човек в организацията (особено ако е в рискува група за професионално прегряване или развиване на психично разстройство).

Голяма част от обучението е фокусирано върху работата със себе си. Това се случва като първо започваме с кратка теоретична част (от принципи и техники), след което упражняваме и прилагаме тази теория в хипотетични ситуации (най-често под формата на игри с казуси), за да сме сигурни, че сме изградили правилното разбиране, и най-накрая съотнасяме наученото към "действителността" на всеки един от участниците чрез упражнения за саморефлексия и самооценка.

Какви теми са включени в обучението

"Ефективно управление на стреса"?

 • Какво представлява стресът?
 • Как да оцениш моментния ефект от стреса?
 • Какви техники могат да ти помогнат да овладееш моментния ефект от стреса?
 • Как да разпознаеш нездравословния стрес или т.нар. дистрес?
 • Как да оцениш доколко устойчиво и здравословно е твоето работно ежедневие?
 • Как да оцениш формално на какъв стрес си подложен в момента?
 • Какви могат да бъдат причините за стреса?
 • Какъв би могъл да бъде твоят отговор в ситуация, която ти създава стрес?
 • Какви техники можеш да използваш, за да следиш и анализираш стреса, на който си подложен?
 • Какво представлява професионалното прегряване?
 • Каква е връзката между дистреса и професионалното прегряване?
 • Как да разпознаваш професионалното прегряване?
 • През какви етапи преминава професионалното прегряване?
 • Как да предотвратиш настъпването на професионално прегряване?
 • Какви стратегии за справяне със стреса съществуват?
 • Какво представлява когнитивно-поведенческата терапия?
 • Кои са най-честите маладаптивни (пречещи на адаптирането) мисли и вярвания, от които може би страдаш?
 • Кок да се справиш с твоите когнитивни изкривявания?
 • Какво представляват психичните разстройства?
 • Каква е разликата между тревожни и афективни разстройства?
 • Как да оцениш формално в какъв риск си от развитие на психично разстройство?

В обучението са включени следните игри и симулации:

 • "Първопричини за стрес"
 • "Когнитивни изкривявания"
 • "Маладаптивни вярвания"


Не отлагайте, запазете своето място сега! Вижте какво казват участниците за обучението "Ефективно управление на стреса":

It was amazing...

I attended stress management online training held by Stavros and it was amazing. This training came at the right time with the right trainer for me and after those two days of training, I felt balanced again with the feeling of inner joy. This training was online, but I did not face any disadvantages of this form of training because Stavros is a great professional, very experienced with deep knowledge and understanding of the Stress management topic. There was an optimal balance between theoretical basis, practice in form of games and tests, and interaction between the trainer and the trained.


- Yanislava Yancheva
QA Engineer

I highly recommend...

The stress management course was interesting, detailed and really useful in my daily routine. Although the course was online, there were games that I really enjoyed. I highly recommend Stavros, because of his deep knowledge in this area.


- Martina Georgieva

Software Engineer


 Надмина очакванията ми!

Обучението беше изключителна комбинация от теория и практика, та макар и онлайн. Много логично, синтезирано и обхватно поднесено. Надмина очакванията ми. Ставрос успя да ни държи концентрирани, да ни мотивира да споделяме опит, да задаваме въпроси. А игрите бяха страхотни!

- Todor Tonchev
Accountant

Модул 3:
"Ефективно управление на конфликти" 


2 дни, 12.5 часа20% теория
2 принципа, 17 техники
60% практика
1 игри, 2 симулации, 6 упражнения, 9 дискусии
20% работа върху себе си
2 саморефлексии, 2 самооценка

В това двудневно обучение по ефективно управление на конфликти, Ставрос ще сподели дългогодишния си богат опит в коучинга на различни Agile екипи в това как да идентифицират, анализират и разрeшават успешно своите вътрешни (а и понякога и външни) конфликти. Освен че ще разгледаме в детайли множество полезни принципи и техники, които са доказали своята ефективност през годините, ще упражняваме наученото с немалко симулации и игри много близки до "реалния" живот, както и ще работим и ще саморефлектираме върху наши "лични" казуси от работното място.

Това обучение по ефективно управление на конфликти е подходящо за всеки един член на екипа - включително тези, които често влизат в ролята на медиатор, балансират интересите на множество заинтересовани страни или които имат различия във виждането си как работата да бъде свършена по най-добрия начин. А знаем много добре, че съвременните Agile екипи са самоуправляващи се и те би трябвало да могат да решават своите конфликти сами.

Обучението е свързано с лична ефективност и от него би могъл да се възползва всеки един човек в организацията (особено този на ръководна позиция), на който често му се налага да защитава и отстоява своята позиция или да играе ролята на медиатор в различни конфликти.

Това обучение по ефективно управление на конфликти е структурирано така, че да има достатъчно принципи и техники за идентифициране, анализ и разрешаване на конфликти (или предоставянето на инструментариум), но по-голямата част от времето да бъде използвано за тяхното практическо приложение чрез провеждането на симулации и игри (или упражняване на инструментариума в условия много близки до "реалния" живот).

Разбира се, отделяме време и за саморефлексия и самооценка, защото наличието на "самоосъзнатост" в това, което сме и правим, е ключова предпоставка за постигането на лична ефективност.

Какви теми са включени в обучението

"Ефективно управление на конфликти"?

 • Какво представлява конфликтът?
 • Как да оцениш "потенциала" на конфликта?
 • Как да избереш конфликтите, върху които да се фокусираш?
 • Как да разпознаваш първопричините за конфликта на работното място?
 • Какви техники съществуват за анализиране на първопричините за конфликта?
 • Какви стратегии за решаване на конфликта да използваш, в зависимост от неговата първопричина?
 • Каква е ролята на контекста и историята на конфликта за неговото разрешаване?
 • Как ефективно да анализираш участващите страни в конфликта?
 • Защо е важно да анализираш динамиката и тенденциите в развитието на конфликта?
 • Какви са етапите, през които преминава ескалацията на конфликта?
 • Какви са възможните изходи от един конфликт?
 • Какъв е твоят стил за управление на конфликти?
 • Какви техники съществуват за кооперативно разрешаване на конфликти?
 • Какви са възможностите ти, когато конфликтът е "нерешим"?

В обучението са включени следните игри и симулации:

 • "Първопричини за конфликта"
 • "Културни сблъсъци"
 • "Стилове за решаване на конфликти"

Вижте какво казват участниците в обучението "Ефективно управление на конфликти":

Well organized

I highly recommend Stavros soft skills trainings. I have participated in a few already and the most recent was for conflict management which was very interesting and useful. Despite the Covid situation the training was well organized online and there were games and simulations that put us in real life situations and we had the chance to be an active part of the whole thing. I will definitely attend more of Stavros trainings.


- Maya Yankova

Senior Software Engineer

Useful techniques

I just went through the conflict management training and it was really useful. It was done online and we were able to participate in some engaging games and simulations. I liked that some of the examples we used were taken from real experiences the people in the training had. The simulations were constructed in a way that provokes conversation with other participants and leads to understanding of other peoples point of view. We also got introduced to some useful techniques for determining the cause of conflict and how we can approach different situations based on that.


- Yordan Kuburov

Senior QA Engineer

Very interesting

I have participated in Conflict management course leaded by Stavros and I highly recommend it. The course was very interesting and useful. The training was organized very well and fully online due to Covid situation. The course itself consisted of lectures and various team games that helped us a lot to consolidate the theoretical things that were explained to us. If you have ever been in conflict situations or find it difficult to recognize them, do not hesitate and contact Stavros for the course.


- Ivan Petkov

QA Engineer

Модул 4:
"Изграждане на самоувереност и асертивност" 


2 дни, 12.5 часа20% теория
5 принципа, 8 техники
60% практика
3 игри, 2 симулации, 6 упражнения, 3 дискусии
20% работа върху себе си
3 саморефлексии, 5 самооценка

В това двудневно обучение по изграждане на самоувереност и асертивност работим интензивно върху себе си, за да научим как оценяваме другите и себе си, доколко се чувстваме добре в "кожата сии какво е нашето самочувствие, какви са онези наши маладаптивни (пречещи на адаптивността) вярвания, чрез които се самосаботираме и намаляваме своята самоувереност, както и доколко сме асертивни и умеем за заявяваме себе си и да отстояваме позициите си. Това ще се случи с множество игри и симулации, групови упражнения и дискусии, както и задачи за саморефлексия.

Обучението е подходящо за всеки един член на Agile екипа - от тези, които предизвикат останалите в екипа да бъдат по-добри в това, което правят или трябва да заявява своите позиции и да ги отстоява пред различните заинтересовани страни, до хората, които са "овластени" и трябва да бъдат достатъчно самоуверени и да имат висока самооценка за себе си, за да се възползват максимално от свободата, която им е дадена.

Разбира се, обучението е свързано с лична ефективност и от него би могъл да се възползва всеки един човек в организацията.

Това обучение по изграждане на самоувереност и асертивност е изключително практически ориентирано и включва много игри, симулации, групови упражнения и дискусии, както и задачи за самооценка.

Какви теми са включени в обучението

"Изграждане на самоувереност и асертивност"?

 • Как човек оценява другите и себе си?
 • Какви критерии за оценка можеш да използваш, за да оцениш себе си и другите?
 • Какви са твоите дефицити и излишъци от гледна точка на самочувствие?
 • Как да оцениш формално своето самочувствие и самоувереност?
 • Как да повишиш своето самочувствие и самоувереност?
 • Защо ти си най-голямата си пречка, най-големият си враг?
 • Кои вярвания за теб самия, за другите, за света и живота са "нездравословни"?
 • От какви самосаботиращи вярвания може би страдаш?
 • Какви техники можеш да използваш, за да се пребориш със самосаботиращите си вярвания?
 • Как се чувстваш, когато се заявяваш и отстояваш?
 • Какво представлява "здравословното" и "ефективно" заявяване и отстояване?
 • Кои са основните поведенчески стилове в контекста на асертивността?
 • Кой е твоят поведенчески стил в контекста на асертивността?
 • Какви са твоите нужди, граници и права и защо е важно да ги заявяваш и отстояваш?

В обучението са включени следните игри и симулации:

 • "Критерии за самооценка"
 • "Маладаптивни вярвания"
 • "Заявяване и отстояване"
 • "Поведенчески стилове"

Какво казват участниците в обучението "Изграждане на самоувереност и асертивност"?

Well organized

I highly recommend Stavros soft skills trainings. I have participated in a few already and the most recent was for conflict management which was very interesting and useful. Despite the Covid situation the training was well organized online and there were games and simulations that put us in real life situations and we had the chance to be an active part of the whole thing. I will definitely attend more of Stavros trainings.


- Maya Yankova

Senior Software Engineer

Very interesting

I recently attended the Building Self-Esteem training and I highly recommend it. Leaded by Stavros the course was consistent, understandable and easy to follow. Discussions between the participants were raised due to the many games and real life situation included in the training, which helped me to forget the fact that the training is online.


- Martina Stankova

QA Engineer

Водещ на курса:

Stavros Stavru, Agile Coach, Ph.D.


Ставрос Ставру е Agile обучител, коуч и консултант, с богат и актуален практически опит. Има бакалавърска степен по информатика, магистърска степен по бизнес администрация и докторска степен, свързана с гъвкавите методологии. Носител е на наградата Джон Атанасов на президента на Република България за лични постижения в сферата на информатиката и информационните технологии. Сертифицирал е Scrum Masters и Scrum Product Owners за Adidas и е участвал като консултант в трансформацията на Adidas към различни гъвкави подходи.


Автор е на оригинални техники и игри за подобряване на ефективността, които могат да се използват в рамките на екип, отдел, организация и други нива.


Ставрос има много богат опит в практическата работа, консултирането и обучението по Agile методологии, както и в подобряването на ефективността. Основните области, в които работи, са:

 • Agile 
 • Scrum, Lean development and Kanban
 • Лична, екипна и организационна ефективност, включително управление на времето, управление на стреса, управление на конфликти и изграждане на самоувереност и асертивност
 • Agile tools (Atlassian Jira Agile, Bamboo, Fisheye, Crucible, Clover и други)

Обучил е стотици професионалисти по гъвкави (agile) методологии и по лична, екипна и организационна ефективност.


ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ - ЗАПИШЕТЕ СЕ СЕГА С ОТСТЪПКА

цена за Всички модули

Програма за лична ефективност за Agile екипи:

пълна програма от 4 модула

 

990

(без ДДС)

 • 4 модула Х 2 дни интензивно обучение
 • Начало: 20 октомври 2021
 • Максимум 12 участника
 • Сертификат за преминато обучение
 • Важи за ограничен брой места
цена за 1 модул

Програма за лична ефективност за Agile екипи:

1 модул по избор

 

299

(без ДДС)

 • Двудневно интензивно обучение
 • Начало: октомври 2021
 • Максимум 12 участника
 • Сертификат за преминато обучение
 • Важи за ограничен брой места

Броят на участниците е ограничен до 12. Регистрацията ще приключи при запълване на местата. До началото на програмата (20.10.2021 г.) остават...

90
Days
08
Hours
29
Minutes
24
Seconds

Често задавани въпроси / FAQ

Докога важи преференциалната цена? 

Мога ли да разчитам на съдействие от вас? 

Ще получа ли сертификат за завършено обучение?

Какъв е графикът за провеждане на обученията?

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ - ЗАПИШЕТЕ СЕ С ОТСТЪПКА

Пакетна цена за всички модули

Програма за лична ефективност за Agile екипи: пълна програма от 4 модула

€990 (без ДДС)

 • 4 модула Х 2 дни интензивно обучение
 • Начало: 20 октомври 2021
 • Сертификат за преминато обучение
 • Важи за ограничен брой места
Цена за 1 модул

Програма за лична ефективност за Agile екипи: 1 модул по избор

€299 (без ДДС)

 • Двудневно интензивно обучение
 • Сертификат за преминато обучение
 • Начало: октомври 2021
 • Важи за ограничен брой места

Таксите се заплащат в български левове, като се начислява ДДС.

Онлайн регистрация


Име и фамилия * Адрес *  Телефон * Организация *  E-mail * Длъжност *

Данни за издаване на фактура

Такса за участие

 Пакетна цена за всички модули (Модул 1 - Модул 4): €990 (без ДДС)
 Цена за 1 модул: €299 (без ДДС)

Колко е