Как да добавим желани имейл адреси в нашата електронна поща (whitelist)

Как да добавим желани имейл адреси в нашата електронна поща, или с други думи – как да направим така, че писмата от желани от нас податели да не бъдат разпознавани като спам? По-долу ще намерите кратки инструкции за някои от най-често използваните уеб-базирани електронни пощи.


Outlook

Вариант 1: Когато отворите даден имейл, ще се появи предупредително съобщение с текст “Click here to download pictures…”. Кликнете върху него и изберете “Add Sender to Safe Senders list”:


Вариант 2: Можете да добавите имейл адрес към този списък и като кликнете върху получения имейл и от менюто Junk изберете Never block sender”:Същия резултат ще получите и като кликнете върху получения имейл с десния бутон на мишката и от менюто Junk изберете „Never block sender”:

Abv.bg

Вариантите писмата от даден имейл адрес да не попадат в спам папката на вашата поща са два:

1. От менюто Настройки / Защита от спам / Списък разрешени адреси – > Добавете желания имейл адрес. Писмата, изпратени от адреси в този списък не се проверяват от Спам защитата и по този начин се избягва погрешното им разпознаване като Спам.2. Можете да добавите имейл в адресната книга, тъй като ако имейл адресът е добавен там, той също не се проверява и не може да бъде разпознат като спам.Не е необходимо дублирането на имейл адресите и на двете места.Gmail

Вариант 1: Добавяне на имейл адрес към списъка с контакти

Добавете имейл адреса, от който сте получили писмо (например info@projecta.bg) към Вашите Gmail контакти. Google обикновено получава имейли от адреси, добавени във Вашите контакти.

Когато изберете Contacts от менюто Gmail, ще се отвори нов прозорец Google Contacts, където лесно ще можете да добавите желаните от Вас имейл адреси към Вашия списък с Google контакти:

Вариант 2: Маркиране на писмата като “Not spam”

  1. Отидете в спам папката на Вашата поща
  2. Намерете имейлите, които желаете да добавите във Вашия Whitelist (например info@projecta.bg)
  3. Изберете конкретно посмо и кликнете върху Not spam: